Bezielde Verbinding, deel 1

Frigga Asraaf

De laatste drie jaar zijn veel rituelen online uitgevoerd en dat was en is iedere keer weer bijzonder, zoals de twee wekelijkse internationale online Vlam voor Vrede rituelen en de maandelijkse rituelen van Het Rad. Online biedt zoveel mogelijkheden, waaronder samenzijn met mensen die je anders zelden of nooit ontmoet.

Gisterenavond, 6 januari, werd het eerste ritueel voor Bezielde Verbinding 2023 – 2031 uitgevoerd. We waren te gast bij creatieve broedplaats Door in Dordrecht. Een heel fijne plek om samen te kunnen komen. Het was ook de eerste keer sinds de pandemie dat we bij elkaar waren met een groep mensen voor een openbaar ritueel. Rituelen voorwerpen die lagen te verstoffen, konden eindelijk weer meedoen, de VvV-banier, de staven, de offerschaal en de lantaarn.

Lees verder “Bezielde Verbinding, deel 1”

Webstek Flame of Frith

Na lang wikken en wegen is de beslissing genomen voor een eigen webstek voor de Flame of Frith. De Vlam voor Vrede is uitgegroeid tot een international heidens gebedskring en dat verdient een eigen plek op het wereld wijde web. De nederlandse en duitse teksten blijven op de webstek van Het Rad.

Wil je op de hoogte blijven van de online FoF rituelen (engelstalig) dan vind je de data daarvoor op de nieuwe webstek.


Online Rituelen

Sinds kort voert Het Rad online rituelen uit via zoom. Het samenzijn op deze manier is bijzonder. Afstand doet er hierdoor niet toe. Mensen die in het buitenland wonen en mensen met beperkingen kunnen van huis uit meedoen. De hoorn gaat rond, we zingen samen runen en ontdekken steeds meer wat ook online prima werkt.

Lees verder “Online Rituelen”