Ritueel 2 juli 2023 Dordrecht

Vlam voor Vrede: Bezielde Verbinding 2023 – 2031

Ervaar een diepe bezielde verbinding in een ritueel voor de aarde.

Bodem is de basis van ons bestaan.
Een gezonde bodem is een bron van leven
en een bijdragen voor biodiversiteit.

Breng een handje aarde mee!

Tijd:
Datum: Zondag 2 juli
Tijd: 13.00 – 16.30
Locatie: DOOR, Munt 5
Bijdrage: 3 euro

Vlam voor Vrede doet een oproep aan mensen van vele geloven en levensopvattingen om de krachten te bundelen voor Moeder Aarde met Bezielde Verbinding rituelen.

Op 12 december 2022 vertoonde Door de documentaire KIVA – The Call of the Wisdom Keepers waarbij de maakster Marijke Kodden en de inheemse wijsheidshoeder Shirley Krenak uit Brazilië aanwezig waren. Deze documentaire draait om een KIVA-ceremonie waarin wijsheidshoeders van over de hele wereld samenkomen voor vrede, verbinding en Moeder Aarde en laat zien hoe we de verbinding met haar en met elkaar kunnen herstellen.

De Vlam voor Vrede voert al sinds 2014 rituelen uit voor bezielde verbinding met elkaar als mensen en met Moeder Aarde. De komende 8 jaar die doorslaggevend zullen zijn voor onze toekomst wijden met een nog grotere inzet hier aan.

Animisme is de levensfilosofie van de mensen achter de Vlam voor Vrede. Dat wil zeggen dat we de wereld om ons heen als bezield beschouwen. In onze rituelen speelt het Bezielde Verbindingskoord een belangrijke rol speelt. Elke deelnemer krijgt na afloop een stukje van dit koord mee naar huis. Bezielde Verbinding koorden hebben hun weg al gevonden naar Noorwegen, Denemarken, België, Engeland, Schotland, Zweden, Duitsland en Schildpad Eiland (USA).

Praktische informatie

Koffie, thee en drankjes zijn voor redelijke prijzen verkrijgbaar. Neem zelf zoet en/of zout lekkers mee voor erbij. Vriendelijk verzoek om de verpakking of een briefje met de ingrediënten bij het lekkers te leggen. Dit voor mensen die op moeten letten met voeding of bepaalde dingen niet willen eten.

Vergoeding: Er wordt een kleine vergoeding van 3 euro p.p. gevraagd voor de onkosten. Het streven is om de komende acht jaar elk jaar een boom te planten en hiervoor wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Door draait dankzij vrijwilliger en van ons wordt gevraagd een aantal dingen zelf te doen, waaronder na afloop af te wassen en de zaal opgeruimd achter te laten.

Locatie: Culturele en creatieve broedplaats Door
Adres: Munt 5, 3311 EG Dordrecht
De Munt is een steeg tussen de Voorstraat en de Doelstraat die je aan beide zijde via een poort in kan.

Toegangelijkheid: Het gebouw is toegankelijk. Er is wel een lift en de toiletten bevinden zich op de eerste verdieping. Er is helaas nog geen invalidentoilet. Neem gerust contact met ons op als hierover vragen hebt of met andere vragen met betrekking tot toegankelijkheid via [::]info@hetrad.nl[::]

Openbaar vervoer: Vanaf het NS-station is het ongeveer 17 minuten lopen naar Munt 5 of een halte met de QBuzz bus naar ‘Centrum Dordrecht’ waar vandaan het ongeveer 13 minuten wandelen is.

Auto: De Munt is met de auto bereikbaar om mensen af te zetten, vanaf de Voorstraat is dit het kortst.

In de buurt parkeren:

Parkeergarage Drievriendenhof, Korte Kolfstraat 235. Vandaar is het 7 minuten lopen.

Parkeergarage Visstraat, Korte Breestraat 5. Vandaar is het 7 minuten lopen.

Parkeergarage Energiehuis , Lijnbaan 198. Vandaar is het 12 minuten lopen.

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) mogen op alle reguliere parkeerplaatsen parkeren. Dit kunnen betaalde plaatsen of plaatsen voor vergunninghouders zijn. Houders van een GPK betalen een aangepast tarief. Let op: dit tarief kun je alleen op een parkeerautomaat kiezen, niet via alle apps.